21 ianuarie 2022

Comunicat de presă

 Informare privind  distribuirea către unitățile de învățământ a testelor rapide pentru determinare antigen SARS-C0V2 din probă de salivă

 Având în vedere evoluția fenomenului COVID-19, precum și faptul că o parte din echipamentele medicale, achiziționate centralizat de I.G.S.U., a fost recepționată, Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează și coordonează preluarea, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.), depozitarea la Școala Gimnazială ”I.A. Bassarabescu” municipiul Ploiești, Aleea Strunga nr. 2, Ploiești și distribuirea unui număr de 345.000 de teste rapide pentru determinare antigen SARS-C0V2 din probă de salivă. Astfel, marți, 25 ianuarie 2022, cele 345.000 teste rapide vor ajunge la toate unitățile școlare din județ, pentru a fi distribuite, ulterior, către elevii, preșcolarii  și angajații din unitățile de învățământ.

Modalitatea de administrare a fost stabilită, pentru fiecare unitate de învățământ, de către Consiliul de Administrație. În urma deciziei acestui organism, testele vor putea fi administrate fie la școală, fie acasă, de către părinți.

 

Comunicat de presă ISJ Prahova 21 ianuarie 2022