Noi activități la  Inspectoratul Școlar Județean Prahova,  în cadrul proiectului  ZILELE CĂRȚILOR DESCHISE

 Miercuri, 16.02.2022, proiectul ZILELE CĂRȚILOR DESCHISE a continuat cu a treia zi de activități, în sala de conferințe de la sediul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

În prezența doamnei Marina Manea, ministru secretar de stat în Ministerul Educației, s-a desfășurat ÎNTÂLNIRE ÎN REGATUL POVEȘTILOR, cu bine-cunoscutul scriitor pentru copii, Petre Crăciun.  Înconjurat de numeroase volume ale scrierilor sale, acesta a dialogat cu copiii, părinții și cadrele didactice prezenți atât în sală, cât și online,  pe diferite teme ce au avut în centru opera sa, experiența de scriitor ori căi de atragere a copiilor și părinților lor către lectură, acordând, în final, un mare număr de autografe.

Proiectul ZILELE CĂRȚILOR DESCHISE, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, se derulează  în perioada 14.02-18.02.2022 și urmărește încurajarea lecturii în rândul copiilor și al tinerilor. Până în prezent la activități au participat fizic și online un număr de peste 800 de persoane.

Joi, 17 februarie 2022,  urmează a se desfășura activitatea – dezbatere ,,Carte-artă. Viziuni complementare”, având ca invitați pe Mihaela Radu, director al Bibliotecii  Județene ”N. Iorga”, Andi Enache, manager al Librăriei Cărturești,  Marian Dragomir, director al Casei de Cultură I.L.Caragiale a municipiului Ploiești, Monica Violeta Uță, muzeograf  la Muzeul ”I.L.Caragiale” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, iar vineri, 18 februarie 2022, ora 16.30, va avea loc expoziția și premierea concursului de afișe ”Metamorfoza gândului: carte, muzică, pictură”, cu participarea elevilor Teodor Teleanu-chitară și Eduard Miclea-flaut, coordonați de prof. Sandu Tereza și prof. Cioceanu Bogdan.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS – CoV-2.

 

Comunicat de presă – 16 februarie 2022