După un an școlar început sub spectrul pandemiei de COVID, a venit momentul acțiunii. Evenimentul și-a propus prezentarea celor mai importante momente ERASMUS+ din școlile județului Prahova, din anul școlar încheiat, astfel încât să poată fi preluate exemplele de bună practică și evitate situațiile problematice, în pregătirea noilor proiecte.A fost prezentată importanța activităților ERASMUS+ pentru dezvoltarea elevilor și profesorilor prahoveni ca cetățeni europeni, într-o țară profund europeană.

Au participat 83 de responsabili cu activitățile internaționale din școli, alte cadre didactice. În cadrul evenimentului, responsabili de proiect din școlile ce implementează proiecte Erasmus+, au diseminat informații referitoare la activitățile desfășurate până în prezent, răspunzând la întrebări.

Evenimentul a fost organizat de departamentul Proiecte educaționale, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în 13 octombrie 2022, și a fost coordonat de Aurel Graur, inspector școlar pentru proiecte educaționale. Moderator a fost Adriana Albu, director adjunct al Liceului Tehnologic Administrativ și de Servicii ”Victor Slăvescu”, municipiul Ploiești